Voetproblemen

In de periode dat kinderen leren lopen, staan de benen in de zogenoemde "o" stand. Na ongeveer 2 jaar ontstaat de "x" stand. Dit komt omdat de knieën naar binnen draaien, doordat de benen meer beginnen te groeien.

Kleine kinderen hebben in verhouding tot kinderen van 5 jaar of ouder kortere benen. Deze verschijnselen zijn meestal normaal. Bij een leeftijd van ongeveer 7 of 8 jaar is deze "x" stand, als alles normaal is, verdwenen.

In de bovenomschreven situatie kan slecht passend schoeisel de ontwikkeling in de weg staan. Tijdens de "x" stand ontstaat er een extra druk op de binnenkant van de voeten. De meeste voetvormen hoeven geen problemen te geven. Het zijn geen misvormingen maar natuurlijke verschijnselen. Schoenen met de juiste pasvorm zorgen voor een onbelemmerde ontwikkeling van de gezonde kindervoet.

Een aantal verschijnselen dat in de gaten gehouden moeten worden zijn o.a. de knikvoet, de platvoet en de holvoet. Bij het dragen van niet leren schoenen ontstaat ook vaak een voetschimmel omdat de voeten te vochtig zijn.

Bij ons in de winkel kunnen wij u nog veel meer vertellen over bovenstaande zaken.