Over ons

Looijenga Schoenen bestaat 1september 2024 64 jaar.
                  

In 1960 begonnen in de Vleeshouwerstraat, en sinds 1973 op de Boxbergerweg.  

Goed passende schoenen in diverse breedtematen was destijds een nieuw gegeven. Tegenwoordig is het nog steeds een must voor uw voeten welzijn. U voorkomt er klachten mee, en het loopt zoveel beter. Daarom meten wij beide voeten in lengte en breedte, zowel bij kinder-dames-en herenvoeten. Tevens is het mogelijk om een voetscan te maken.

Draagt u steun- of therapie zolen dan hebben wij voor u een uitgebreide collectie dames- en herenschoenen met uitneembare voetbedden. Krijgt u, of heeft u inmiddels steunzolen dan laten wij u graag de schoenen die daarvoor geschikt zijn, zien en passen. Het is tegenwoordig mogelijk om op veel plaatsen steunzolen te laten maken, maar het loont de moeite om je breder te orienteren  op het gebied van schoenen.

 De schoenen die daarvoor geschikt zijn zien er tegenwoordig mooi uit. Merken zoals  o.a. Durea, Wolky, Stretchwalker, Joya, Piedi Nudi, Think, Waldlaufer, Mephisto, Finn Comfort en Gabor maken passende en mooie schoenen. Ook herenschoenen zoals Gijs (4 breedtematen), Australian, Rockport, Mephisto, Meindl,  Livingstone, Kops, Panama Jack  hebben de mogelijkheid om de voetbedden te vervangen door steunzolen. MBT schoenen verkopen we al meer dan 20 jaar. En dat zijn schoenen voor zowel dames als heren, met een bijzondere werking. Wij vertellen u er graag alles over.

Een veel gehoorde klacht is een hielspoor. Om in ieder geval te zorgen dat u tijdens uw werk of dagelijkse bezigheden minder last heeft bij het gaan en staan kunnen we u helpen met een siliconen talonet, Viscospot, zodat u minder pijn onder uw hielbeen heeft. Tevens zijn MBT- en Joya schoenen aan te raden omdat die een zachte hak/zool hebben om tijdens het lopen de onderkant van uw voeten te ontlasten. Maar daar vertellen wij u graag alles over als u deze schoenen komt passen en testen.

Kinder- en jeugd schoenen hebben we van de merken Piedro, Twins/Trackstyle , Bunnie JR., en Ricosta, van maat 18 t/m 46, en in diverse breedtematen. Kindervoeten houden we tijdens de draagtijd onder controle. U krijgt een schoenenpaspoort, zodat u altijd de datum van aankoop bij de hand heeft. Onze eerste controle op de stand van de voeten in relatie met het afslijten van het loopvlak van de schoenen, is na ongeveer 6 weken, en vervolgens is ons advies om regelmatig de maat te laten controleren, zodat kinderen nooit op te kleine schoenen lopen.

Om voeten in conditie te houden is een bezoek aan een (medisch)pedicure aan te raden. Bij ons kunt u daarvoor, op afspraak, terecht.

Gun schoenen een tweede ronde. Door een vakkundige reparatie kunnen uw schoenen vaak nog langer mee. Onze schoenmaker kan alle gerenommeerde merken vakkundig repareren. Ook het repareren van berg/wandelschoenen behoort tot de mogelijkheden.