Submenu

pedicure

Voeten verdienen uw aandacht.

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven aflegt, is het verstandig om uw voeten te verwennen. Dat begint natuurlijk met goed passende schoenen. Toch kunnen er andere ongemakken ontstaan zoals eelt, likdoorns, ingegroeide nagels enz.

Een aantal tips om dergelijke ongemakken te voorkomen zijn:
-de voeten dagelijks wassen en dan zorgvuldig afdrogen.
-wisselbaden voor een goede bloedsomloop.
-nagels recht afknippen.
-goede en schone sokken dragen.
-goed passende schoenen van leer dragen voor een optimale vochthuishouding.

Heeft u ondanks goede voorzorgsmaatregelen voetverzorging nodig dan kunt u daarvoor bij ons terecht.

 U kunt bij ons een afspraak maken voor donderdag en vrijdag. Roelien Horenberg  is medisch pedicure.

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.
Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit , zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze anti-druktechnieken toe of vervaardigt ortheses. Zij brengt nagelprothesen aan en voert nagelreparaties uit.

Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

De medisch pedicure is in staat om op adequate wijze kwaliteit-, veiligheid-, arbo-, en milieubeleid voor haar eigen bedrijf te ontwikkelen, hieraan richting te geven en het te borgen binnen haar bedrijf, zodat gewerkt wordt volgens de geldende bedrijfsrichtlijnen en procedures. Zij werkt op vakkundige wijze volgens de code van de voetverzorger van het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten)

Vanaf 1 januari 2009 staan alle (medisch) pedicures, als zij aan de toelatingseisen voldoen, vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Zorgverleners en consumenten kunnen hier gericht zoeken naar pedicures,gespecialiseerd in de zorg. Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om geregistreerd te blijven in het KRP moet men binnen een periode van 3 jaar een bepaald aantal accreditatiepunten behalen. Dit houdt in dat de (medisch) pedicure gedurende deze 3 jaar verschillende seminars, congressen en workshops kan volgen, waaraan punten zullen worden toegekend.


Het is belangrijk om de diabetische voet zorgvuldig te behandelen. Die voeten hebben een verminderd pijngevoel waardoor beschadigingen minder snel worden opgemerkt, met als gevolg dat er infecties kunnen ontstaan die minder snel genezen. Daarom is het verstandig om deze voeten op een deskundige manier te behandelen.
Behandelingen worden tegenwoordig vergoed door zorgverzekeraars.

Met een pedicure behandeling loopt alles weer beter........ Omdat voeten ook gevoel hebben.

Het telefoonnummer voor het maken van een afspraak is 0570-613717.